MIKROKAPSULĖ
Mikrokapsulė

– tai maža pūslelė, sudaryta iš fosfolipidų apvalkalo ir vidinės skystos terpės. Į jų vidų gali būti patalpinami vitaminai, mineralai, augaliniai ekstraktai ar kitos maistinės medžiagos. Dėl šios formos padidėja maistinių medžiagų, esančių mikrokapsulės viduje, stabilumas ir patekimas į žarnyno ląsteles.

Į mikrokapsules įkapsuliuotų medžiagų įsisavinimas yra iki 6 kartų efektyvesnis nei tokių pačių medžiagų, esančių ne mikrokapsulėse. Geresnį maistinių medžiagų įsisavinimą lemia mikrokapsulių dydis ir apvalkalas.

Mikrokapsulės dydis yra iki 100 kartų mažesnis už žmogaus ląstelę, dėl to joms nereikalingas smulkinimas, jos jau yra paruoštos tiesioginei sąveikai su ląstelėmis.

 

Mikrokapsulės apvalkalas yra padarytas iš ląstelėms giminingo membranos komponento. Priartėjus mikrokapsulei prie ląstelės sienelės, ląstelė atpažįsta mikrokapsulės apvalkalą kaip maistinę medžiagą, todėl ji yra įtraukiama į ląstelių vidų arba tiesiog susilieja su ląstelės membrana, išleisdama mikrokapsulės vidinį turinį tiesiai į ląstelę.

Mikrokapsulė yra pagaminta naudojant patentuotą efektyvaus pasisavinimo technologiją (EPT). Būtent dėl šios technologijos vitaminai, mineralai, augaliniai ekstraktai suskaidomi į labai mažas daleles ir apgaubiami apsauginiu slauksniu – mikrokapsule. Ji veikia dvejopai: kaip apsauginis viduje esančios medžiagos sluoksnis (apsaugo viduje esančias maistines medžiagas nuo skrandžio rūgščių ir kitų medžiagas ardančių veiksnių). Antra, įkapsuliuotos medžiagos linkusios laikytis mikrokapsulės viduje, todėl nedirgina skrandžio. Taigi, toks maistinių medžiagų įkapsuliavimo būdas gali užtikrinti iki 6 kartų efektyvesnį jų įsisavinimą organizme.