Naujienos

P.Claytonas: trys maistinės medžiagos gali mus išgelbėti nuo senėjimo ir lėtinių ligų

birželio 5, 2018

Lietuvoje viešėjęs vienas garsiausių Europoje sveikatinimo mokslininkų, mitybos specialistas prof. P. Claytonas tikina, kad vos keli pokyčiai šiuolaikinėje mityboje visuomenėje lėtinių ligų sumažintų iki 90 proc. Jis rekomenduoja į kasdieninį mitybos racioną įsitraukti 3 maistines medžiagas, viena jų - polifenoliai. Šiai grupei priklauso kurkuminas.

Kurkuminas - svarbiausia ciberžolės dalis

gegužės 22, 2018

Ciberžolė ar kurkuminas? Kurkuminas - pagrindinė sudedamoji ciberžolės dalis - jis ir pasižymi teigiamu poveikiu sveikatai.

Vegetarė arba veganė būsima mama. Ką svarbu žinoti?

gegužės 22, 2018

Pastaraisiais metais vegetarų ir veganų bendruomenės plečiasi – vis daugiau žmonių atsisako gyvulinės kilmės produktų. Ką reikia žinoti vaikelio besilaukiančioms šeimoms, kurios propaguoja veganišką arba vegetarišką gyvenimo būdą?

Šiltąjį sezoną pasitinkame nusilpę: patarimai kaip sustiprinti organizmą

gegužės 7, 2018

Atėjus pavasariui saulė kasdien šildo vis stipriau, tačiau dalis lietuvių vis dar skundžiasi susilpnėjusiu imunitetu, energijos trūkumu ir nesibaigiančiomis peršalimo ligomis. Tai gali signalizuoti, kad organizmui trūksta tinkamų vitaminų ir mikroelementų. Mitybos specialistė Indrė Trusovė dalinasi pagrindiniais patarimais, kurie padės sustiprinti organizmą atšilus orams.

VMG kartu su „SmartHit IV“ pristatė 5 sveikų pusryčių receptus taupantiems laiką

balandžio 27, 2018

Atėjus pavasariui dažnai pajaučiame, kad mūsų organizme stinga įvairių vitaminų ir mikroelementų, jaučiamės nusilpę ir pavargę. Alfas Ivanauskas, drauge su naujosios kartos maisto papildais “SmartHit IV”, siekia paskatinti visuomenę atšilus orams stiprinti organizmą. Kartu jie pristatė 5 sveikus, maistingus ir greitai paruošiamus pavyzdinių pusryčių receptus. Šie patiekalai puikiai pravers tiems, kurie nuolat skuba ir pritrūksta sveikos mitybos idėjų.

Valgome maistingąsias savybes prarandančius produktus

kovo 27, 2018

Pasaulio sveikatos ir Jungtinių Tautų maisto ir žemės ūkio organizacijų teigimu apie pusė pasaulio gyventojų kenčia nuo įvairių blogos mitybos formų. Tai apima neprievalgį, maistinių medžiagų trūkumą, įvairaus lygio nutukimo problemas. Vis garsiau skambinama pavojaus varpais – maistas palaipsniui praranda maistingąsias savybes, todėl valgydami gauname nepakankamai maistinių medžiagų. Ši problema pasaulyje dar kitaip vadinama kaip užslėptas alkis (angl. – hidden hunger).

Vitaminas D svarbus ir mažam, ir dideliam

vasario 26, 2018

Galima sakyti, kad daugumai žmonių vitaminas D siejasi su kūdikiais ir mažais vaikais. Ne tik šių dienų suaugusieji vaikystėje buvo girdomi žuvies taukais – šiuolaikinių mažylių mamos jau pirmojo apsilankymo pas gydytoją metu išgirsta patarimą įsigyti vitamino D lašų.

Štai kodėl prastėja ne tik skonis, bet ir sveikata: mokslininkai ištyrė kaip per 50m.

vasario 26, 2018

Mokslininkai mano, kad būtent tai, kaip kultivuojama žemdirbystė šiais laikais, palyginus su šeštuoju praėjusio amžiaus dešimtmečiu, labiausiai turėjo įtakos maistingųjų medžiagų sumažėjimui daržovėse

Anemija. Kaip ji veikia mūsų savijautą?

vasario 26, 2018

Anemija, kitaip vadinama mažakraujyste, išsivysto tada, kai kraujyje stipriai sumažėja raudonųjų kraujo kūnelių – eritrocitų – kiekis. Šiose mažytėse ląstelėse gausu hemoglobino, kuris būtinas deguonies pernešimui ir kitoms gyvybiškai svarbioms funkcijoms palaikyti.